Пленковић: Погодила нас највећа олуја од 19. вијека

Танјуг
Пленковић: Погодила нас највећа олуја од 19. вијека

ЗАГРЕБ- Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је да је Хрватску протеклих дана погодила грмљавинска олуја каква није забиљежена од 19. вијека и да ће за санацију посљедица на подручју 15 погођених жупанија хитно бити обезбијеђено 20 милиона евра.

Пленковић је на почетку сједнице Владе рекао да чине све како би помогли грађанима у санацији штете и изразио жаљење због смртних случајева.

Он је навео да је на подручју 15 погођених жупанија ангажовано више од 19.000 ватрогасаца и да су све службе Цивилне заштите на терену.

"Због штете на електроенергетској мрежи 500 радника Хрватске електропривреде константно ради како би сви грађани имали струју, а без је мањи дио на подручју Вуковарско-сремске, Бродско-посавске и Сисачко-мославачке жупаније", рекао је Пленковић.

Из предузећа "Хрватске шуме" данас је саопштено да се штета од прошлонедјељног невремена у шумама процјењује на око 140 милиона евра.

"Још збрајамо штету од невремена које је захватило континенталну Хрватску и дошли смо до цифре од милион и по кубика", рекао је шеф Управе "Хрватских шума" Недиљко Дујић на конференцији за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана