Пленковић: Пилоти ће бити заштићени, а однос Србије и Хрветске је друго

Танјуг
Пленковић: Пилоти ће бити заштићени, а однос Србије и Хрветске је друго

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да се хрватским пилотима, против којих је Србија подигла оптужницу због злочина на Петровачкој цести, неће догодити ништа, да ће они и убудуће мирно живети у Хрватској, а да је друго питање како ће се то одразити на односе Београда и Загреба.

Пленковић је подсгетио да ће данас министри бораца и правосуђа одржати још један састанак са четворицом пилота, које Србија терети за ратни злочин на Петровачкој цести током операције „Олуја“, почетком августа 1995.

-И  данас, и сутра и за десет година биће у Хрватској и живјеће ту мирним животом. То ћемо им данас саопштити. Помоћи ћемо им правним савјетима и да никад не дођу у ситуацију да су угрожени. Како ће се ово рефлектовати на односе Хрватске и Србије, то је друго питањен - рекао је Пленковић током посјете Приморско-горанско жупаније.

Поручио је да влада не смије дозволити да у јавном простору тема која је, како је навео, политички мотивисана, буде нешто око чега ће се секирати.

Што се тиче састанка Вијећа за националну безбједност, 24. фебруара је, каже, писаним путем предложио његово одржавање, али још није добио одговор, пренијела је загребачка Н1 ТВ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана