Пленковић одговорио Милановићу: Фејсбук јунак треба да се извини Пуповцу

ГС
Пленковић одговорио Милановићу: Фејсбук јунак треба да се извини Пуповцу

ЗАГРЕБ - Премијер Хрватске Андреј Пленковић након сједнице Предсједништва ХДЗ-а дао је нову изјаву медијима.

Пленковић је реаговао на Милановићев жесток одговор на његову ранију изјаву у којој је он спомињао и могућност опозива предсједника. Милановић је Пленковићу поручио “да једном у животу буде храбар, скупи жетончиће, позове кумове, одријеши кесу и покрене опозив”.

“Тешко да може доћи до нашег опозива. Били су избори за хрватски сабор, ХДЗ је побиједио, формирали смо владу и наставили континуитет наше одговорне политике. Ми ћемо ту одговорност, то повјерење бирача, наставити сљедеће три године и четири-пет мјесеци, успркос позивима предсједника Милановића. Могао је назвати и питати куха ли се неки опозив, то није реално. Због његових другара из Моста то није реално”, рекао је Пленковић.

“Предсједник републике је доживио тежак правни пораз”, говори Пленковић циљајући на одлуку Уставног суда.

Он је додао да је Милановић политички поражен.

“Он је и политички понижен јер не може изабрати кандидаткињу којој је он ово приуштио. Отуда та фрустрација. Предсједник је у цијелости преузео улогу лидера љевице. Ја разумијем да је њему тешко, губи од нас. Нервоза је резултирала егзалтацијом, можемо говорити о вербалној агресији, прије свега према Пуповцу, он би се њима требао испричати. Ја сам на то навикао, али неки можда нису, од тог нашег Фацебоок-јунака. Сматрам да би се он требао испричати господину Пуповцу, низу других, јавности којој је ово приуштио на Цвјетницу и у Великом тједну. То ће сигурно наићи на одобравање ове клерикалне деснице Моста. Ја до сада нисам чуо да се избор предсједника Врховног суда поистовјећује с реформом правосуђа. То понашање је недостојно предсједника републике”, рекао је још Пленковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана