Пленковић: О уласку Хрватској у Шенген у другој половини 2021.

Танјуг
Пленковић: О уласку Хрватској у Шенген у другој половини 2021.

ЗАГРЕБ - Хрватска очекује да би њен улазак у Шенген зону могао да дође на дневни за вријеме словеначког предсједавања ЕУ у другој половини ове године, изјавио је данас хрватски премијер Андреј Пленковић.

“Сматрам да је то могуће. Када гледамо јако добре односе које сада имамо са Словенијом, то би био сјајан сценарио да се тако нешто догоди баш за вријеме словеначког предсједавања Савјетом ЕУ”, казао је Пленковић новинарима.

Он је о уласку Хрватске у Шенген и еврозону разоварао с предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и комесарком за унутрашње послове Јилвом Јохансон, пренијела је Хина.

И претходни и актуелни сазив Европске комисија потврдиле су да је Хрватска испунила све техничке критеријуме за улазак у Шенген и сада је на државама чланицама, односно Савету ЕУ, да о томе донесе политичку одлуку.

Пленковић и Мишел су осудили потез бјелоруских власти, које су присилно спустиле авион “Рајанера” на лету из Атине у Вилњус у Минск и из њега извукли и ухапсили бјелоруског опозиционог новинара и његову дјевојку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана