Пленковић: Нико не зна колико ће трајати енергетска криза

Танјуг
Foto: Дневник.хр

ЗАГРЕБ - Хрватска је досад примила 18.000 украјинских избјеглица, а проблем с актуалном енергетском кризом узрокованом руском агресијом је што се не зна колико ће трајати, саопштио је данас премијер Андреј Пленковић.

"Проблем код ове кризе је што нико не зна колико ће трајати, а инструменти за контролу цијена енергената су слаби", рекао је Пленковић у говору на конференцији младих европских лидера, у контексту посљедица руског напада на Украјину, преноси Хина.

"Ми заправо немамо механизме на свјетском нивоу за контролу цијена енергената", изјавио је хрватски премијер, и нагласио да је из тог разлога "потребно заједничко европско рјешење" за ту кризу.

Пленковић је говорио пред четрдесетак младих успјешних појединаца из цијеле Европе, а међу њима је била и градоначелница Сарајева Бењамина Карић, наводи Хина.

Говорећи о руској агресији на Украјину, Пленковић је рекао да је то догађај за који је мало људи очекивало да ће се заиста догодити, и да је "занимљиво" да су се информације обавештајних служби западних савезника ту показале "потпуно прецизне".

Он је нагласио да став службеног Загреба остаје пуна солидарност с Украјином, и да је у Хрватску досад стигло 18.000 Украјинаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана