Пленковић: Није реално све изградити преко ноћи

Танјуг
Пленковић: Није реално све изградити преко ноћи

ПЕТРИЊА- Пола године од снажног земљотреса који је погодио централну Хрватску, премијер Андреј Пленковић је данас у Петрињи присуствовао уклањању рушевина, а након састанка са Штабом за обнову, рекао је да није реално да све буде изграђано „преко ноћи".

„Није реално да се све конструкцијски обнови и буде изграђено преко ноћи, рекао је Пленковић новинарима након састанка са шефом Штаба за обнову Томом Медведом и замеником и потпредседником владе Борисом Милошевићем.

Премијер је рекао да ће банке пратити процес који ће, како је обећао, влада добро припремити.

„То је процес који у свакој фази мора да изгледа добро. Морамо све направити леге артис и на начин да се на тај процес можемо осврнути и за 10-15-20 година и рећи да је све било направљено добро", рекао је Пленковић, не желећи да одређује временски оквир.

Рекао је да вријеме није могуће проценити, пренела је загребачка Н1 тв.

У предстојећим седмицама, рекао је, очекује убрзану динамику радова.

Говорећи о обнови у Загребу, који је у земљотрсу страдао крајем марта прошле године, Пленковић је рекао да им је циљ био да обезбеде институције које ће спроводити поступак, обебзедити средства, за која каже да су значајна.

„На нама је била институционална структура, финансијска средства и сарадња с другим жупанијама које су оштећене у потресу", рекао је Пленковић.

Додао је да је имовинско-правна ситуација у Загребу битно компликованија него она у Сисачко-мославачкој жупанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана