Пленковић најавио попуштање епидемиолошких мјера од 15. фебруара

Срна
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Премијер Хрватске Андреј Пленковић најавио је данас попуштање епидемиолошких мјера од 15. фебруара.

Према његовим ријечима, биће отворене теретане и фитнес центри, кафићима ће бити омогућена продаја кафе за успут, дјеци настава у школама за стране језике и радионицама, а радиће и кладионице, аутомат клубови и казина.

"Сматрамо да је то примјерено у овим околностима јер смо, захваљујући одговорном понашању грађана, мјерама дошли у ситуацију да можемо приуштити овакве врсте одлука од 15. фебруара", рекао је Пленковић на конференцији за новинаре након сједнице Владе Хрватске.

Он је додао да ће сутра детаље у правном смислу појаснити Национални штаб цивилне заштите на конференцији за медије.

Пленковић је најавио и да ће 1. марта бити вријеме за сљедећу анализу учинка мјера, када ће се евентуално ићи на ново попуштање или пооштравање ако се уочи погоршање епидемиолошке ситуације.

Он је поручио јавности, нарочито грађанима старије животне доби, да су "Фајзерове" "Модернине" и "Астра Зенекине" вакцине "100 одсто ефикасне против смртних исхода, ситуација на респиратору и тежих симптома".

Пленковић је рекао да, према информацијама које има хрватска Влада, нема препрека да суграђани старији од 65 година примају вакцину "Астра Зенеке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана