Пленковић: На Грчкој одлука о трансферу кривичног поступка у Хрватску

Танјуг
Пленковић: На Грчкој одлука о трансферу кривичног поступка у Хрватску

АТИНА - На грчким властима је одлука о томе да ли ће уступити кривични поступак против хрватских навијача Хрватској, али Хрватска је за то спремна, рекао је данас у Атини премијер Андреј Пленковић.

-То зависи од грчких власти. У случају да грчке власти изразе интересовање за уступање, ми смо за то спремни - рекао је Пленковић новинарима након састанка с украјинским предсједником Володимиром Зеленским, пренијела је агенција Хина.  Додао је да су хрватске власти "учиниле све" што су могле у оквиру својих овлашћења.  Министар правосуђа Иван Маленица рекао је хрватским новинарима да је Грчка затражила податке из квривичне евиденције за свих 102 хрватских држављана.  Маленица је рекао да се на билатералним састанцима с грчким политичарима није разговарало о дјелу хрватских навијача за које се претпоставља да су дошли у Грчку, али нису ухапшени.

На питање новинара зашто нема још службених потјерница за њима, Маленица је рекао да је то питање за грчке власти и њихово министарство унутрашњих послова.

Након што је 29-годишњи Михалис Кацурис убијен у сукобу навијача АЕК-а и Динама уочи квалификационе утакмице за Лигу првака, 102 члана екстремне навијачке групе хрватског клуба, Бед блу бојс, ухапшена су и у затворима чекају завршетак истраге.  Хрватски премијер Андреј Пленковић и министри разговарали су с грчким колегама о том случају протекла два дана у Атини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана