Пленковић: Могу и ја да кажем да Милановић лаже

Танјуг
Пленковић: Могу и ја да кажем да Милановић лаже

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић одбацио је данас прозивке предсједника Зорана Милановића на рацун Владе и шефа његовог кабинета Звонимира Фрке Петешица, оцијенивши да предсједник државе "игра политичку утакмицу опозиције" и да може и он за Милановића да каже да је "корумпиран, банда и да лаже".

Пленковић је у изјави новинарима у Хрватском сабору након сједнице Одбора за националну безбједност одговарао на питања у вези с изјавом Милановића о државним некретнинама и Фрки Петешићу и поручио да је влада стабилна, а да Милановић као предсједник државе изван свих досадашњих оквира "игра политичку утакмицу опозиције", преноси Хина.

"Можда је алергија, можда југо, можда неки други симптом или феномен с којим је оптерећен. Није он тај који одлучује о томе каква ће Влада да буде и ко ће да буде у њеном саставу, ко ће да ради који посао, нити колику ће подршку заступника у Сабору да има. Влада је стабилна, а то што он игра политичку утакмицу опозиције, то је изван свих досадашњих оквира, праксе предсједника или предсједница Републике, да баш континуирано оптужује Владу, министре за корупцију, или да назива неке мени блиске сараднике бандом", рекао је Пленковић.

Хрватски премијер је додао да и он може за Милановића да каже да је "сигурно и он корумпиран, банда, и да лаже" када говори о томе да је неко починио кривично дјело у вези пребивалишта или боравишта.

"Не знам какав то правник мораш да будеш, па да изађеш с дефиницијом да је то кривично дјело", казао је Пленковић и поново потврдио да је Фрка Петешић поступио у складу са прописима у вези а пријавом пребивалишта у Салима на Дугом отоку, односно добијања на коришћење државног стана у Загребу.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је раније да је Влада премијера Андреја Пленковића најкорумпиранија хрватска влада, уз објашњење да критике упућује "због немара, незнања и некомпетентности њених чланова".

Пленковић штити људе који су корумпирани, рекао је Милановић за РТЛ Данас и додао да то не може другачије да назове.

Како је тада пренела Хина, хрватски предсједник је критикујући Пленковића и Владу навео примјер шефа кабинета премијера Звонимира Фрку Петешица који је, како тврди, свесно лажно пријавио пребивалиште, "с потпуном свешћу о противправности и забрањености и кажњивости онога што ради" и уз заштиту премијера.

Он је поновио и свој став да Државно тужилаштво Хрватске (ДОРХ) "не постоји" након скандала с бившом министарком Габријелом Жалац и поново оцијенио да Хрватска никад није имала корумпиранију Владу, те додао како "ти људи презиру законе", навела је Хина.

Иначе, хрватски је предсједник одбацио наводе Пленковића о томе да је "лидер опозиције".

"Не само да нисам, него се лоше осјећам у овој позицији. И све ово што морам да говорим и говорићу у ствари ми пада као један непотребан терет. То није примарно мој посао, не би требало да буде мој посао", додао је Милановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана