Пленковић: Милановић за 2,5 године спустио ниво политичке културе у Хрватској

Танјуг
Пленковић: Милановић за 2,5 године спустио ниво политичке културе у Хрватској

ЗАГРЕБ- Хрватски премијер Андреј Пленковић негирао је наводе предсједника Зорана Милановић да ХДЗ стоји иза одлуке ветерана 9. гардијске бригаде "Вукови" и Организацијског одбора прославе 30. годишњице ослобадања југа Хрватске.

Пленковић је рекао да су те одлуке поруке предсједнику Републике да људи не желе да га виде и да им, како је навео, "иде на живце".

Удруга ветерана 9. гардијске бригаде “Вукови” није данас у Госпићу учествовала у службеном протоколу обиљежавања годишњице формирања, због, како су, навели непремостивих препрека у сарадњи са Кабинетом предсједника", његове ароганције и ега.

Организацијски одбор прославе 30. годишњице ослобођења југа Хрватске и деблокаде Дубровника није, пак, позвао Милановића, јер, како су навели, јер не желе да се овај догађај претвори у свађе које дневно промовише хрватски предсједник.

“Људима је једноставно човјек иритантан, иде им на живце, не желе да га гледају, послали су му поруку", рекао је Пленковић новинарима у Пули.

Наводи да је Милановић у протекле 2,5 године мандата својим изјавама спустио ниво политичке културе.

"Имате човјека који иде около већ двије и по године и говори о нама да смо криминалци, лопови, да морамо ићи у затор, да смо банда. А погледајте хрватску политицку културу од кад се он овако понаша и прије тога – то су два свијета", рекао је Пленковић и додао:

"Људима то очито иде на живце. То није никаква политика ХДЗ-а. Једно је удружење, друго је одлука Дубровацко-неретванске жупаније и људи стоје иза тога”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана