Пленковић: Милановић прешао све границе

Срна
Пленковић: Милановић прешао све границе

БАЊАЛУКА - - Хрватски премијер Андреј Пленковић данас је након последњих изјава предсједника Зорана Милановића рекао да је он “прешао све границе и тако покидао све везе те су сада сви мостови порушени”, уз оцјену да Милановиц има “неких озбиљних проблема”Додао је и да је то што влада и министри неће учествовати с њим ни у каквим активностима логично и исправно, пренијела је Хина.

 “Ријеч је о проблемима које има, то непрестано буђење из властите релевантности, вређање Владе, ХДЗ-а, мене, министра бранитеља. То је прешло све границе, покидао је тако све везе. Реч је о особи коју су, нажалост, бирачи изабрали на изборима, али штета коју чини Хрватској нема граница”, рекао је премијер.

Додао је да је Милановић снизио политичку културу као и да ће се Хрватска од тога годинама опорављати.

Пленковић је оцијенио и да Милановић има неких озбиљних проблема.

“Јесу ли то проблеми за које му је потребна стручна помоћ или савјет, то ће рећи експерти, а не ја”, изјавио је он.

Премијер се осврнуо и на данашњу изјаву предсједника Милановића о ситуацији у Украјини.

“Је ли он заиста руски агент? Јер ово што је данас учинио, и поново нам причинио међународну штету, поново је изнио оцјене и квалификације о Украјини - ја не знам који то предсједник владе или државе неке чланице ЕУ има приближно овако срамотне ставове. Да не говорим о изјавама о БиХ где нас оптужује да смо издајници или да лажемо”, упитао се Пленковић.

Зоран Милановић изјавио је раније данас коментаришуци најаву премијера Пленковића да ће га Влада од сада бојкотовати у сваком смислу, да му је част што га таква екипа бојкотује.

“Нажалост, дошло је до тога да сам их морао назвати бандом, што и јесу и за то су и осуђени”, рекао је Милановић новинарима након обиласка изложбе у галерији Кловићеви двори, преноси Хина.

Свести генерале на пудлице, то могу само УДБА, ХДЗ и Пленковић, поручио је Милановић додајући: Шта ми је преостало? Да кажем да је то један утицајни државник?

“То је човјек који је јуче изјавио да је његов утицај у Бриселу огроман, а Милановић је штеточина. У реду, ако је твој утицај огроман, зашто га ниси искористио за Хрвате у БиХ.Ако имаш утицаја док се Хрватима у БиХ напијају крви, а не радиш ништа, онда си издајник”, поручио је Милановић.

То је човјек, додао је, који неће презати ни од чега да другог облати, није га брига за Хрватску и Хрвате у БиХ.

“Он је имао посебну потребу да нагласи да сам штеточина”, казао је Милановић, поручивши да га није брига какав је његов рејтинг у Бриселу.

Такође је најавио да ће ићи на комеморацију у Јасеновац са својим сарадницима, а не са члановима Владе који “у једном тренутку охрабрују усташлуке, а потом се праве да су либерали”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана