Пленковић: Милановић је прошлост, Приморац је будућност

Танјуг
Пленковић: Милановић је прошлост, Приморац је будућност

ЗАГРЕБ- Кандидат за предсједника Хрватске Драган Приморац има пуну подршку ХДЗ-а, саопштио је данас предсједник те странке и премијер Андреј Пленковић.

Пленковић је то саопштио након сједнице Председништва, рекавши да је странка одлучила да подржи кандидатуру за председника Хрватске будући да је ријеч о човеку којег, како је казао, добро познајемо, који је био и члан ХДЗ-а, угледан је научник. 

"Сматрамо да има све квалификације да добије већинску подршку бирача”, рекао је Пленковић и додао да су разговори с Приморцем вођени већ дуже вријеме. 

Приморац је раније данас званично објавио кандидатуру за председника Хрватске на предстојећим изборима.

  “Постоје три темељне тачке око којих смо сагласни: прва је да ће Приморац бити не само кандидат него и председник, има снажан побједнички менталитет и спортски дух побједника, биће ПРХ који ће поштовати Устав и залагаће се за владавину права и сарађивати са институцијама.

Потпуна супротност оном чему је јавност сведочила претходних година у понашању кршитеља Устава, још увијек актуалног председника (Зорана) Милановића”, навео је Пленковић, пренели су хрватски медији. 

Као други тачку, Пленковић је рекао да ће Приморац помоћи Влади РХ у вођењу спољне политике, а као треће да Приморац бити предсједник који ће вратити истински нормалност у културни дијалог у политичком и јавном дискурсу.

Све супротно оном што је, како је рекао, донео Милановић. 

Пленковић тврди да је Приморац најбољи кандидат. “Сушта је супротност кршитељу Устава који је прошлост за Хрватску, а Приморац је будућност”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана