Пленковић: Милановић има синдром шмркања

Танјуг
Пленковић: Милановић има синдром шмркања

ЗАГРЕБ - Након краћег затишја због ускршњих празника хрватски предсjедник и премијер, Зоран Милановић и Андреј Пленковић, поново су покренули јавна препуцавања, овог пута због недавне спекулације шведских медија да је предсjедник Владе Хрватске виђен да замени генералног секретара НАТО Јесна Столтенберга.

Милановић је јуче новинарима након свечане сjеднице поводом 30. годишњице оснивања једне општине, на питање новинара шта мисли да ли ће Пленковић отићи у Брисел, одговорио да би премијер требало о томе да се лично изјасни и да каже да ли је то тачно или не.

"То говори човjек који очито живи у некој тешкој зависти. Кад пратим његове изјаве, то може истински завидан човjек који жели јавности да каже информације о мени, а у бити ме не познаје довољно. Своје фрустрације пројектује  па онда то што њега мучи, говори о мени. А видим да наставља и са шмркавим тиковима. Има синдром шмркања. То је доста важно”, рекао је Пленковић новинарима.

Према његовим ријечима, право питање је како то да се шведски медији, који су лансирали причу о њему у НАТО-у, нису јсетили Милановића.

 “Он иде на НАТО самите у име Хрватске, био је дипломата у хрватској мисији при НАТО-у, али га се нису сјетили. Како се њега нису сјетили, а не што су мене уврстили на тај попис", рекао је Пленковић

Пленковић, који се новинарима обратио поводом Дана Пожешко-славонске жупаније, упитан је и да коментарише случај судије са Крка Антона Хлаче који је одложио једно рочиште за неколико месеци јер га је, како је образложио "ухватила зловоља" након што је видео колика је плата исплаћена за март

  “Сјајан разлог за неодржавање рочишта”, иронично је приметио Пленковић и истакао да су зараде запосленима у правосуђу повећане и да се и даље воде преговори с представницима око нових решења.

 “Без обзира на то, крајње је непримјерено. То је неозбиљно, неодговорно, то се не ради”, рекао је Пленковић, пренили су хрватски медији.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана