Борељ стигао у Скопље

Срна
Борељ стигао у Скопље

СКОПЉЕ - Високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Жозеп Борељ стигао је у Скопље на почетку своје посјете западном Балкану током које ће боравити у Сјеверној Македонији, Албанији и БиХ.


“У потпуности смо посвећени подршци демократском, просперитетном и безбједном региону западног Балкана. Стојимо једни поред других. Ваша будућност је и наша будућност”, поручио је Борељ на “Твитеру”.

Хрватски премијер Андреј Пленковић објавио је вечерас на “Твитеру” да је разговарао телефоном са шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом и нагласио да је током разговора изразио забринутост због пада војне летјелице у Загребу.

“Приоритет је појачати размјену информација међу чланицама Европске уније и НАТО-а за спречавање инцидената”, навео је Пленковић.

Хрватски премијер је додао да се, уочи Борељове посјете БиХ, заузео за додатне напоре о постизању договора о Изборном закону у БиХ.

Борељ ће у БиХ боравити у сриједу, 16. марта.

Борељ ће у Сарајеву прво посјетити “операцију Еуфора Алтеа”, а потом ће се састати са представницима власти на нивоу БиХ, представницима опозиције и цивилног друштва, најављено је јуче из Делегације ЕУ у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана