Пленковић: Хрватској у интересу функционална БиХ

Srna
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ - Хрватској је у интересу стабилна и функционална БиХ с којом ће наставити градити партнерске и пријатељске односе, изјавио је хравтски премијер Андреј Пленковић на састанку с бошњачким чланом

Предсједништва БиХ Денисом Бећировићем.
Пленковић је поздравио формирање Владе Федерације БиХ и истакао потребу наставка политичког дијалога о изборној реформи да би се постигла пуна равноправност и легитимна заступљеност сва три конститутивна народа, саопштено је из хрватске Владе.

Пленковић и Бећировић изразили су спремност за даље јачање добросусједских односа двије земље које настављају унапређивати привредну размјену и сарадњу у саобраћају, енергетици и низу других подручја.

Из Владе наводе да ће и предстојећа заједничка сједница двије владе у јуну у Загребу придонијети рјешавању низа билатералних тема.

Током сусрета било је ријечи о предстојећим корацима за убрзање европског пута БиХ након стицања статуса кандидата за чланство у ЕУ.

Бећировић се раније данас сусрео с предсједником Зораном Милановићем који је рекао како је у хрватском интересу да БиХ буде простор стабилности и чланица ЕУ у једном разумном року.

Милановић је додао како БиХ не пријети и никад није пријетила опасност из Хрватске, преносе хрватски медији.

Бећировић је рекао да је вријеме да се граде мости пријатељства између БиХ и Хрватске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана