Пленковић: Година на измаку била је пуна изазова

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Андреј Пленковић оцијенио је данас да је година на измаку била изазовна, са пуно важних догађаја, од уговора о набавци борбених авиона до укидања виза за САД.

Премијер је у отвореном делу седнице владе говорио о јучерашњем боравку чланова свог кабинета на земљотресу угроженом подручју Баније. "Донијели смо низ одлука којима смо олакшали живот својим суграђанима, обезбједили смо алтернативни смјештај у контејнерима и кућицама, ту смо направили огроман и брз искорак", оцјенио је премијер и истакао да је "влада потпуно стала иза Баније", пренијели су хрватски медији.

Влада је, каже премијер, учинила све што је у њеној моћи да олакша живот људима на земљотресу угроженом подручју, где је још око 5.600 особа смештено у алтернативним смештајима. Додао је да је влада за потребе тог подручја издвојила више од милијарду куна. "Зато смо за данас припремили програм мера који се односи на демографску и економску ревитализацију Баније и целе жупаније вредан 15 милијарди куна", рекао је Пленковић и истакао да нема илузија или лажних обећања да се процес обнове може довршити у екстремно кратком року.

То нису тезе које су исправне, то су тезе које доводе у заблуду, каже Пленковић и додаје да је влада спремна да ради 24 сата на дан, али да овакви процеси захтевају и припрему и вријеме и одговарајући ангажман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана