Пленковић: Фухс да испита све наводе о узнемиравању за загребачком Универзитету

Срна
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Премијер Андреј Пленковић задужио је министра науке и образовања Радована Фухса да испита све о чему се у јавности говори о сексуалном узнемиравању за загребачком Универзитету.

"Склон сам томе да се то све детаљно испита. Ако постоји нешто непримерено, да се санкционише, али из моје позиције је тешко просуђивати шта се заправо догодило", рекао је Пленковић на конференцији за новинаре након седнице владе.

Министар Фухс је рекао новинарима да је када се појавила прича у јавности о сексуалном узнемиравању упутио позив свим факултетима и високим школама да се поведе расправа о додатним мерама које би могле бити предузете да би се, како је рекао, та тема скинула са дневног реда.

Додао је да то није нешто што је специфичност за Хрватску, већ се догађа у Америци, где професорим како каже, врата својих кабинета стално држе отвореним, без обзира обављају ли консултације или испите.

Он сматра да има логике да и хрватски факултети крену тим стопама.

Залажући се за нулту толеранцију према оваквим ситуација, Фухс је рекао да ректора загребачког Универзитета Дамира Бораса може да разреши једино Сенат. А да ли је Борас примерено реаговао на неке пријаве о сексуалном злостављању на загребачком Универзитету, Фукс каже да није на њему да о томе говори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана