Пленковић: Екипа хрватске полиције на путу за Београд

Nezavisne
Foto: printscreen

СПЛИТ - Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да је од министра унутрашњих послова Давора Божиновића затражио да у Београд упути екипу хрватске полиције, која би помогла у потрази за несталим Сплићанином Матејем Перишем и додао да су они на путу.


Пленковић је, како преноси загребачка Н1 тв. коментарисао и изјаву министра српске полиције Александра Вулина, рекавши да је она извучена из контекста.

"Нема ту ништа. Оно што сам ја изговорио, као и увијек то негдје неко скрати, сложи у некакав наслов који нема везе са суштином", рекао је Пленковић.

Што се несталог Матеја Периша, Пленковић је рекао да је затражио од министра полиције Давора Божиновића да у Београд упути екипу представника хрватске полиције.

"Они су на путу за Београд", рекао је Пленковић новинарима у Сплиту.

Он је казао да се све вријеме ради на два начина.

"Једна је директни разговори с полицијом, друго су дипломатско-конзуларне активности које наша амбасада проводи са српским властима", рекао је Пленковић.

Додао је да треба захвалити српској полицији на труду у проналаску несталог Сплићанина.

"На овај начин желимо дати додатни нагласак да дамо заједнички допринос у потрази за Матејем", рекао је хрватски премијер, пренио је загребачки портал Индеx.

За њега је, каже, битно да породица и јавност добију цјеловиту информацију, да се сви елементи истраже до краја.

Додао је да се још пуно тога не зна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана