Пленковић добио одобрење за нову владу: Милановић му пружио руку, он њему лакат

Срна
Пленковић добио одобрење за нову владу: Милановић му пружио руку, он њему лакат

ЗАГРЕБ - Премијер Хрватске Андреј Пленковић састао се с предсједником ове државе Зораном Милановићем на Пантовчаку који му је уручио Одлуку о додјели мандата за састављање нове хрватске владе.

 “Бит ће мање министарстава, шеснаест. Имат ћемо четири потпредсједника Владе: Божиновић и Марић, Медвед и Милошевић. Ресори: унутрашњи послови, бранитељи, финансије, одбрана, пољопривреда, регионални развој, фондови ЕУ, Вањски и ЕУ послови, море и промет, спојит ћемо правосуђе и управу, остаје министарство здравства, министарство културе ће добити у називу и медије. Имат ћемо министарство туризма и спорта, министарство науке и образовања остаје какво јесте, те министарство привреде и одрживога развоја. Имат ћемо и даље средишње државне уреде, ново тијело је средишњи државни уред за демографију и младе”, поручио је Пленковић овом приликом.

Средином идуће седмице одржаће се и конституирајућа сједница новог сазива Сабора, рекао је Пленковић и додао да ће се задња сједница ове Владе одржати у уторак.

Занимљиво је да је Милановић Пленковићу пружио руку, али је он није прихватио већ је понудио лакат због мјера заштите од заразе



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана