Пленковић: Датум доласка Порфирија није идеалан, али...

Tanjug
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ- Хрватски премијер Андреј Пленковић коментарисао је данас најављени долазак патријарха СПЦ Порфирија у Вуковар и рекао да датум није идеалан, да га није бирао Загреб, али да би било још горе да то буде уочи годишњице Вуковара.

Он је рекао и да зна да се посјета Порфирија поклапа са годишњицом погибије Благе Задре, команданта хрватске војске, који је погинуо у борбама за Вуковар.

“Знам да је годишњица погибије Благе Задре. Није Хрватска бирала тај датум, не бих рекао да је то везано за нас. Је ли датум идеалан или не? Што год ближе би дошли годишњици Вуковара, било би још горе'''', изјавио је Пленковић новинарима на полугодишњем састанку са амбасадорима у Загребу.

Долазак патријарха у Вуковар најављен је за недељу, 16. октобра, гдје ће освештати цркву Св. Николаја у том граду.

Пленковић је додао да не зна детаље патријархове посјете и да не шта ће Порфирије рећи у Вуковару.

Коментаришући оптужбе опозиционог Домовинског покрета да му је Порфирије ближи него Задро, Пленковић је рекао да је та странка “балон који се издуван", пренијели су хрватски медији.

Реаговао је и на изјаву предсједника Зорана Милановића који га је назвао "заштитником лопова" и поновио да се шеф хрватске државе понаша ненормално од хапшења бившег шефа Јанафа Драгана Ковачевић, за којег тврди да је Милановићев близак пријатељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана