Пластични пиштољ на часу, пријетеће поруке ђацима и професорима: Низ инцидената у школама у Скопљу

Агенције
Пластични пиштољ на часу, пријетеће поруке ђацима и професорима: Низ инцидената у школама у Скопљу

СКОПЉЕ - У Скопљу су протеклих дана забиљежена три инцидента у школама, преносе македонски медији.

Полицијски службеници су, по пријави директора школе, у петак привели 16-годишњака - ученика због објављивања на друштвеној мрежи пријетећих садржаја упућених професору, преноси ТВ Телма. Из МУП-а је саопштено да је обавијештен јавни тужилац и да ће против лица бити поднијета кривична пријава јавном тужилаштву за кривично дјело угрожавање безбедности.

У другом инциденту, полицијски службеници су обавили службени разговор са малољетником јер је у школи у Скопљу на часу извадио пластични пиштољ играчку и уперио га у другаре и учитељицу.

-У просторијама основне школе у насиљу Чаир у Скопљу полицијски службеници су, у присуству родитеља, учитељице, психолога и директора школе обавили службени разговор са малољетником - учеником школе - по претходној пријави директора школе да је извадио пластични пиштољ, играчку, и уперио га у друге ученике, а затим га предао. Обавијештен је дежурни јавни тужилац за малољетнике - речено је из полиције.

У Средњој медицинској школи "Панче Карагојзов" на једном од часова примијећена је листа имена, након чега је међу ученицима владала стрепња. МУП је навео да су четири средњошколке објавиле пријетеће садржаје на друштвеним мрежама.

-5. маја 2023. године полицијски службеници у Скопљу обавили су службени разговор са Е. Р. (18) и троје малољетних лица старости 17 година. Сви су ученици средње школе у Скопљу, а реаговало се по пријави. Запослени у школи навели су да су ученице на друштвеној мрежи постављале садржаје у којима се пријети ученику који иде у исту школу и другим особама. Обавијештен је јавни тужилац и предузимају се мјере за расвјетљавање случаја - рекли су из македонске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана