Планиран атентат на Ђукановића 2007?

Агенције
Планиран атентат на Ђукановића 2007?

Подгорица - Специјално државно тужилаштво провјерава да ли је постојао план за убиство црногорског премијера Мила Ђукановића крајем 2007. године.

Како се сумња, професионални убица требало је да у терористичком нападу изврши атентат експлозивом велике разорне моћи, објавили су подгорички медији.

Информација о сумњи да је припреман атентат на Ђукановића крајем 2007. и почетком 2008. године дуго је скривана од јавности упркос пријави коју је црногорском тужилаштву још прије неколико година поднио бивши службеник Агенције за националну безбједност Василије Мијовић.

- Специјално државно тужилаштво покренуло је истрагу у вези са постојањем сумње да је извршено кривично дјело тероризам у покушају на штету црногорског премијера Мила Ђукановића - потврдио је специјални тужилац Миливоје Катнић.

Након скоро осам година Катнић је извадио предмет и лично почео провјере Мијовића да је, наводно, бивши министар полиције Андрија Јовићевић од њега лично тражио да за рачун тадашњих високопозиционираних српских политичара организује ликвидацију Ђукановића.

Према сазнањима медија, тужилац Катнић је недавно разговарао са Мијовићем, који је наводно описао ко је све посредно и непосредно учествовао у планирању терористичког акта, као и баснословну суму новца која је требало да буде издвојена за ту намјену.

Бивши министар унутрашњих послова Јовићевић до сада није саслушаван у Специјалном државном тужилаштву нити се налази у Црној Гори.

Информацију о наводном саслушању Јовићевића објавили су раније поједини медији у Црној Гори упркос, како тврди Катнић, достављеном званичном одговору да та информација није тачна.

Функција у ДФ-у

Црногорски медији су недавно објавили да је Андрија Јовићевић најозбиљнији кандидат за мјесто новог лидера Демократског фронта, међутим, он се још није јавно изјаснио поводом тога. Мјесто предсједника ДФ-а је упражњено након што је Миодраг Лекић у марту ове године напустио ту политичку групацију и формирао Демос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана