Плаћенику суде само за пиштољ

Агенције
Плаћенику суде само за пиштољ

Котор - У Основном суду у Котору данас ће почети суђење Београђанину Милошу Делибашићу Делији (29) само због нелегалног посједовања оружја, преносе агенције.

Београђанин је ухапшен 16. јула у Будви због сумње да је организовао убиство Милоша Видаковића (29) из Панчева, а по наруџби жртвиног кума Страхиње Стојановића (23).

Црногорска полиција и тужилаштво, међутим, до данас нису нашли доказе да би окривили Делибашића за овај злочин, тако да ће му судити за пиштољ који му је приликом хапшења испао из пешкира.

У међувремену из Србије је за њим стигла потјерница, јер је у Београду 29. априла учествовао у убиству Николе Бојовића (39), а екстрадициони поступак биће покренут када се оконча суђење у Котору.

Делибашића полиција сумњичи да је по налогу Слободана Шарановића (74) организовао убиство Бојовића, млађег брата Луке Бојовића, вође новог земунског клана.

Полиција је тврдила да је Милош Делибашић планирао и убиство Баранина Луке Ђуровића, најближег сарадника Луке Бојовића у Црној Гори, али тужилаштво није пронашло доказе да се иза покушаја убиства крије Делибашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана