Пиргов: Несрећа у Бугарској посљедица људске грешке

Тањуг
Foto: Taњуг

СОФИЈА - Јутрошња несрећа на аутопуту Софија-Благојевград, је апсолутно посљедица људске грешке, рекао је за БТВ секретар за безбједност из бугарског града Перника Васко Пиргов, који је на лице мјеста стигао са првим полицајцима и ватрогасцима, преноси Телма.

"Аутобус је ишао преко 100 километара на час и не постоји ни милиметар трага кочења, што значи да возач није адекватно реаговао", саопштио је бугарски званичник.

Он је рекао да се аутобус није преврнуо и да је возач покушао да скрене лијево, додајући да има снимака "који нису пријатни за гледање".

"Призор је ужасан. Предњи дио аутобуса је изгорио, људи у болници „Пирогов" су били у задњем дијелу аутобуса. На аутобусу је разбијено десно стакло и они су изашли одатле", појаснио је бугарски званичник.

Према његовим ријечима, око сат и по прије удеса аутобус се зауставио на бензинској пумпи на магистралном путу „Струма", где су путници отишли до тоалета и направили паузу око пола сата.

Он сматра да је искључена могућност да је возач заспао, јер се бензинска пумпа налази на 15 минута вожње до мјеста удеса.

"Пут је у савршеном стању. Ово је грешка возача. Не постоји могућност да је аутобус проклизао на коловозу, нема трагова кочења. Аутобус се запалио с предње стране. У самом аутобусу су биле цијеви за нафту", рекао је Пиргов и додао да је пожар избио у предњем дијелу аутобуса, највјероватније у систему гријања.

Он је још саопштио да је у 03:04 добио информацију о несрећи, а у 03:30 је стигао на мјесто удеса, гдје су били ватрогасци и Хитна помоћ.

У саобраћајној несрећи на аутопуту Софија-Благојевград, близу села Боснек, ноћас у 3:00 сата, запалио се аутобус са сјеверномакедонским регистарским таблицама, који се враћао из Истанбула.

У несрећи је погинуло 46 путника, а седам повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана