Пирански залив ујединио Словенију

Агенције
Пирански залив ујединио Словенију

Љубљана - Да Словенија мора и даље инсистирати на арбитражи за рјешење граничног спора с Хрватском у вези са Пиранским заливом и након што је Загреб због контаминације тог процеса опозвао арбитражни споразум, сматра 93 одсто Словенаца, показала је анкета коју је за словеначку телевизију провела агенција Нинамедиа.

Са друге стране, да Словенија треба прихватити понуду хрватског премијера Зорана Милановића да се обострано потражи алтернативни пут за рјешење границе сматра пет одсто испитаника, док остали нису знали дати одговор.

На питање ко је крив за арбитражни скандал, 37 одсто од 700 испитаника навело је да у словеначкој политици нико за то не треба преузети одговорност. Свега један одсто сматра да би због скандала требао одступити премијер Миро Церар, а 35 одсто мисли да треба смијенити министра спољних послова Карла Ерјавца.

Анкета је рађена након што је Ерјавец избор другог словеначког арбитра Ронија Абрахама прогласио својим дипломатским успјехом и након што је Абрахам дао оставку, па је популарност Ерјавца у очима бирача знатно пала.

Најбоље рангирани политичар и даље је предсједник државе Борут Пахор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана