Пилот који је направио срце изнад Црне Горе: Нисам желио да можда и посљедњи лет буде уобичајен

Вијести.ме
Foto: Пилот Павлићевић (десно) / Вијести.ме

Изненада, на јучерашњој прес конференцији, најављено је гашење „Монтенегро ерлајнса". Тек тако. Тиме нису „кажњени" само гријехови управљачких гарнитура у компанији, већ је 350 радника остало без посла.

Шокантна вијест потресла је све раднике националне авио компаније, који су у својим Вибер групама у невјерици коментарисали најаву Владе.

Пилот Никола Павлићевић није хтио тек тако да се опрости од компаније у којој је стекао звање капетана, већ је јутрос дошао на идеју да авионом „нацрта" срце изнад Црне Горе током лета од Подгорице ка Београду...

„Мислио сам синоћ да одустанем од лета. Примио сам позив од колегинице, која је била видно узрујана након вијести о гашењу, након чега ме је питала да са нама буде јутрос на лету како би још једном чула моторе авиона и из кабине видјела писту. Нисам могао да јој не удовољим и зато сам се јутрос појавио на лету", казао је Павлићевић за „Вијести".

Тужан, јер му је то био један од посљедњих летова у националној компанији, дочекала га је и потиштеност колега у брифинг соби на аеродрому.

„Мало сам каснио јер долазим из Бара. Била је атмосфера чудна, тужна, тмурна... евоцирали смо успомене, помињали лијепе дане проведене у „Монтенегро аирлинесу". Нисам желио да тај, можда посљедњи лет, буде уобичајен, јер бих се осјећао кривим. Било је то спонтано. Идеју о срцу сам предложио колегама и питао да ли су сагласни сви, који су на лету, да одвојимо 15 минута. Сагласили су се, а замолили смо и Контролу лета да нам дозволе да нацртамо то срце, јер је то била наша порука љубави и за компанију и за Црну Гору", препричао је Павлићевић.

Пилот из Бара у компанији је више од осам година, а требало му је 10-ак минута да направи срце, а за то вријеме су их упозоравали из Контроле лета... Павлићевић је навео да је за „срце на небу" потрошио 350 еура горива, те да ће тај новац сам платити компанији.

„Сам ћу да платим то гориво", казао је кратко Павлићевић, иако у „Монтенегро ерлајнсу" већ три мјесеца нијесу примили зараде.

На лету су били и први официр Лазар Малишић, те Невена Мијатовић, Милица Марковић и Марија Драговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана