Пијани туриста у Хрватској прескакао ограду и замало погинуо: Шипка му пробила ногу

Г.С.
Пијани туриста у Хрватској прескакао ограду и замало погинуо: Шипка му пробила ногу

СПЛИТ - Брзом интервенцијом припадника Јавне ватрогасне јединице Подстрана и ДВД Подстрана код Сплита, ноћас око 03:30 часова спашен је младић који је покушао да прескочи металну ограду, али је том приликом задобио тешку повреду.

Највероватније је ријеч о страном туристи, млађем мушкарцу, али ће све детаље утврдити даља истрага. Како пише Слободна Далмација странац је прескочио ограду апартманског комплекса "Лавица" уз Јадранску магистралу, попео се на висину, али није успио да пређе металну баријеру.

Заглавио се на шипци, оклизнуо се и шиљак му је пробио ногу изнад кољена. Рана је била близу артерије, тако да је свуда било крви, уз пријетњу по његов живот. Остао је да виси на огради са ногом из које је "вирио" дио ограде!

- На терен смо изашли са два возила, хитном и техничким возилом, јер је требало да исјечемо тај дио ограде, а да не скидамо метал са ноге повријеђеног. Стабилизовали смо га до доласка Хитне медицинске помоћи, био је у свјесном стању – причају детаље интервенције из ЈВП Подстрана, који су у раним сатима били у акцији помоћи страном држављанину.

Након што су младића успјешно скинули са ограде, ватрогасци су му обезбједили транспорт у сплитску болницу на даље лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана