Петров: Врата ХДЗ-у остају отворена

Срна
Петров: Врата ХДЗ-у остају отворена

Загреб - Лидер Коалиције "Мост" Божо Петров рекао је данас да врата коалицији окупљеној око ХДЗ-а за учешће у трипартитној влади Хрватске остају отворена.

Петров је након састанка са предсједником СДП-а Зораном Милановићем и представницима коалиције "Хрватска расте" рекао да су се посланици "Моста" у хрватском Сабору и чланови Националног вијећа данас сагласили ко ће бити кандидат за премијера, али да с тиме још не желе изаћи у јавност.


"На састанку смо донијели одлуку да због права једнакости, као што смо дали додатно вријеме коалицији жХрватска растеж, након њиховог одговора од Главног одбора СДП-а, исто тако дамо додатни рок од 24 сата и жДомољубној коалицијиж јер се надамо да ће прихватити позив", појаснио је Петров.

Челници коалиције "Хрватска расте" нису жељели давати никакве изјаве након што су изашли са састанка из централе "Моста" у Загребу, преносе хрватски медији.

Милановић је у пролазу рекао новинарима да причекају до сутра, а није желио ни да коментарише најновији обрт, односно "Мостов" позив ХДЗ-у да су им врата отворена до сутра у 16.00 сати.

Национално вијеће "Моста" донијело је данас једногласну одлуку којом је поништило јучерашњу одлуку да даље у преговорима о састављању владе иду само с СДП-овом коалицијом, односно, како је Петров јуче рекао, да је што се њих тиче, разговор с коалицијом око ХДЗ-а завршен.

Новинаре је о том неочекиваном обрту обавијестио члан Националног вијећа "Моста" Миро Буљ само двије минуте прије него што су на преговоре дошли шефови коалиције "Хрватске расте" предвођени Милановићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана