Петриња се опет тресла, током ноћи и јутра два слабија земљотреса

Танјуг
Петриња се опет тресла, током ноћи и јутра два слабија земљотреса

ПЕТРИЊА - На подручју Петриње, коју су јуче погодила три јака и више слабијих земљотреса, и ноћас је било неколико мањих потреса.

"Није прошла баш најбоље ноћ, било је још неколико потреса које смо осјетили у Петрињи, ноћас и јутрос", рекао је градоначелник Петриње за Хрватски радио.

Јутрос око 7 сати потрес снаге 2,5 степени по Рихтеру погодио је Петрињу, епицентар је према ЕМСЦ био на дубини од 1 километра, 21 километар од Сиска и 43 километара од Загреба.

У 1.19 становници су осетили нешто јачи потрес јачине 3 степена по Рихтеру, са епицентром на дубини од 2 километара, 15 километара од Сиска.

Оштећене куће, највише кровови и димњаци, али и бројне пукотине на привредним и стамбеним објектима, последице су потреса који су јуче ујутро погодили Сисак, Петрињу и друга насеља у Сисачко-мославачкој жупанији.

На подручју Петриње јуче у 6.28 сати забилежен је снажан потрес јачине 5 степени по Рихтеру. Накнадно су у 7.49 и 7.51 регистрована још два потреса од 4.7 и 4.1 по Рихтеру, с епицентром 5 километара југоисточно од Петриње.

Није било људских жртава, али је причињена материјална штета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана