Пензионер Панче Жежовски убијен због дуга од 500 евра

ГС
Foto: Телма.мк

СКОПЉЕ - Пензионер Панче Жежовски је отет 22. новембра из свог дома, да би касније био убијен је и закопан на путу Велес-Скопје, рекао је на конференцији за штампу тужилац Гаврил Бубевски.

"Разлог за убиство је био дуг од 500 евра према групи на чијем челу се налази Љупчо Палески Палчо. Мотив је био да се пензионер усмрти и  
његово возило искористи за отмицу дјевојчице Вање Ђорчевске." рекао је Бубевски.

Тужилац је детаље о смрти 74-годишњег пензионера је саопштио након што су осумњичени током ноћи дали своје исказе и рекли да су имали некакав дужничко-повјерљиви однос са  Жежовским који им је дуговао неких 500 еура.То је највјероватније разлог зашто је изабран као жртва и да му се узму кола за извршавање отмице, додао је Бубевски.

Панче је иначе отет из свог дома, а киднапери су узели његово возило, преноси македонска ТелмаТВ

Послије његовог убиства исто возило су користила двојица од тројице осумњичених за убиство 14-годишње Вање Ђорчевске. Они су у поменутом возилу превезли Вању, којој су предходно завезали руке и ноге и ставили је у врећу за спавање. Након тога отишли су  према Бразди у Чучер Сандеву гдје су око 10 сати ујутро усмртили дјевојку.

Министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски потврдио је данас да је мотив за отмицу и убиство малољетне Вање Ђорђевске било користољубље и означио је оца Вање (14) као особу која је одала информације о томе када ће она остати сама код куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана