Пејовић: Сагласност посланика са Спајићем, одлука на органима ПЕС-а

Танјуг
Пејовић: Сагласност посланика са Спајићем, одлука на органима ПЕС-а

ПОДГОРИЦА - Генерални секретар Покрета "Европа сад" Борис Пејовић саопштио је да међу посланицима те партије постоји апсолутна сагласност око формирања 44. владе, те да ће поштовати одлуку органа ПЕС-а.

Састанак са мандатаром и лидером ПЕС Милојком Спајићем трајао је четири сата, а за данас је најављено одржавање Главног одбора.

-Око тога није било дилеме, једино су то медији „мало подгријали" - казао је Пејовић након синоћ одржаног састанка Клуба посланика са мандатаром Милојком Спајићем, преноси РТЦГ.

Пејовић је истакао да су разговарали о свему што их чека.

Демантовао је неке медијске наводе и саопштио да састанку, из оправданих разлога, није присуствовала једино посланица Маида Горчевић.

Како је и раније најављено, данас ће бити одржана сједница главног одбора.

На мрежи Икс (Твитер) касно синоћ се огласио и сам Спајић, речима "јединствено грабимо ка Европи сад 2, минималне пензије 450 евра, (просјечне 600 евра), минималне зараде 700 евра (просечне 1.000 евра)". Уз то је објавио и фотографију са састанка.

Спајић је колеге посланике из партије синоћ информисао како ће изгледати нова Влада Црне Горе, ко ће је чинити и који ће јој бити главни приоритети.

На састанак нису били позвани представници ЦИВИС-а и Уједињене Црне Горе, који са мандатаром преговарају одвојено.

Како преноси РТЦГ, при садашњем стању, дио нове владе могли би бити ПЕС, Демократска Црна Гора, странке мање бројних народа и СНП Црне Горе. Још се не зна да ли и савез ЗБЦГ може да буде дио нове власти.

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић 10. августа предложио је Спајића за мандатара.

Коалиција "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ) у четвртак је саопштила да је прихватила јавно изнијету понуду мандатара за састав нове Владе Милојка Спајића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана