Педофил из Њемачке силовао дванаестогодишњегх дјечака из Никшића:

Vijesti.me
Педофил из Њемачке силовао дванаестогодишњегх дјечака из Никшића:

Никшић - Никшићка полиција ухапсила је А.Г.У.Д. (57), држављанина Њемачке, због сумње да је у у том граду сексуално злостављао дванаестогодишњег дјечака.

Како су казали, из њемачке полиције им је потврђено да је А.Г.У.Д. у тој држави осуђиван због злостављања дјеце, али је Њемачку напустио легално, будући да за њим није била расписана потјерница, јер је издржао казну затвора и био слободан да путује.

Он се, сумњају из полиције, у контактима са нашим држављанима лажно представљао, а у Црној Гори је боравио са још једном особом.

"Ово кривично дјело није било пријављено полицији већ су службеници ЦБ Никшић дошли до сазнања да је извршено. Након тога предузели су активности како би дошли до доказа о извршеном кривичном дјелу. Током криминалистичке обраде од оштећеног дјечака је у прописаној процедури узета изјава. Осумњичени је дакле лишен слободе након оперативних сазнања ЦБ Никшић, након чега је услиједила размјена података са полицијама других држава," казали су из полиције.

Он је након хапшења приведен државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Никшићу, а потом и судији за истрагу Основног суда у Никшићу.

Судија за истрагу је за А.Г.У.Д. донио рјешење о притвору у трајању до 30 дана, након чега је спроведен у ЗИКС.

"Службеници ЦБ Никшић су идентификовали и лице које је на нашој територији боравило у друштву А.Г.У.Д. Ради се о страном држављанину. За сада не постоје индиције које би указале на сумњу да је ово друго лице учествовало у извршењу кривичног дјела, али се међутим потражује ради давање изјаве и даље обраде предмета. То лице се више не налази на територији наше државе. Даљи рад на овом предмету је у току," закључили су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана