Павићевићу одређен притвор

СРНА
Павићевићу одређен притвор

ПОДГОРИЦА - Оснивачу фирме "Плејмејкер" и предсједнику Кошаркашког клуба "Морнар" из Бара Ђорђију Павићевићу, који је ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва у Црној Гори, одређен је притвор до 72 часа.

Након претреса просторија привредног друштва "Плејмејкер", осим Павићевића, ухапшена су и два службеника црногорске Управе прихода и царина и један запослени у Павићевићевој фирми, а на терет им се ставља стварање криминалне организације, фалсификовање службене исправе и кријумчарење путем помагања.

Одлуком Специјалног државном тужилаштва задржавање до 72 часа одређено је Павићевићу и осумњиченима Вељку Ђуричићу, Ивани и Николи Ковачевићу, потврђено је из тог тужилаштва.

"Специјално полицијско одјељење ће против осумњичених физичких лица поднијети кривичну пријаву, али и против осумњиченог правног лица `П.` и три осумњичена правна лица, са сједиштем у иностранству, јер и за њих постоје основи сумње да су учинили кривично дјело стварање криминалне организације", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Адвокат Зоран Пиперовић саопштио је да се Павићевићу ставља на терет да је организовао криминалну групу и да је извршио кривично дјело кријумчарење.

Према оцјени тужилаштва, било је упитно његово пословање са три иностране фирме од којих су двије са Сејшела, а спорно је допремање три товара цигарета у Луку Бар.

Пиперовић је рекао да Павићевић није признао извршење кривичних дјела, осим да је Никола Ковачевић био запослен код њега до краја радне каријере, да је Вељко Ђуричић његов рођак, док Ивана Ковачевић, која ради на Царини, познаје само као Баранин.

Полицијски инспектори су изузели комплетну документацију из Павићевићеве фирме.

Ивана Ковачевић већ је оптужена у случају против Милоша и Весне Меденице, бивше предсједнице Врховног суда Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана