Пауза у Скупштини Црне Горе, Колегијум одлучује о наставку сједнице

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Предсједавајућа Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак прогласила је получасовну паузу, због одржавања сједнице Колегијума парламента.

Бошњак је рекла да ће на Колегијуму одлучити о наставку рада Скупштине на тему опозива председника парламента Алексе Бечића.

Након што је тачка дневног реда о смјени Бечцића усвојена већином гласова, шеф посланичке групе Демократског фронта Славен Радуновић предложио да се расправа одложи до петка, а да се у међувремену да шанса за још један договор о формирању нове власти унутар постојеће парламентарне већине.

Дио посланика је подржао приједлог Радуновића, а дио је става који је у име ГП УРА изнио Милош Конатар да се о смјени Бечића одлучује данас.

Одговарајући Конатару, предсједник Скупштине Алекса Бечцих рекао ГП УРА, односно коалиција Црно на бијело није својим бирачима августа 2020. саопштила да ће правити нову парламентарну већину са тада смијењеном Демократског партијом социјалиста Мила Ðукановића.

Бечић је упозорио да је то ништа друго до прекрајње изборне воље грађана и да би у том случају одмах требало ићи на ванредне парламентарне изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана