Патријарх Порфирије у Загребу

Г.С.
Патријарх Порфирије у Загребу

ЗАГРЕБ - Његова светост патријарх српски Порфирије допутовао је у Загреб, гдје ће провјерити радове на обнови Преображењског храма /Саборног храма/ и других црквених здања оштећених у недавним земљотресима у Хрватској.

Патријарх се тим поводом огласио на свом Инстаграму, гдје је написао да је поново у Загребу, са свештенством и вјерним народом Митрополије загребачко-љубљанске, гдје је дуго година служио као епископ.

- Радостан због лица наше браће и сестара које неко вријеме нисам видео. Ужурбаност града уочи празника и пријатељи које срећем у топлини адвента на градским трговима у мени обнављају сећање на дивних седам година које сам у Загребу провео делећи са ближњима све што се могло подијелити и по мери својих могућности свједочећи Христа распетог и васкрслог, Богомладенца Витлејемског међу нама рођеног - навео је он.

Патријарх је додао да му обавезе, ипак, неће дозволити да у овој атмосфери предуго остане.

- Бројне пастирске дужности, уз преглед радова на обнови Преображењског храма и других црквених здања оштећених у недавним земљотресима, само на тренутак ће ме вратити добро познатом ритму у којем сам проповедао Јеванђеље на просторима Митрополије загребачко-љубљанске - написао је српски патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана