Патријарх Порфирије у дводневној посјети Епархији далматинској

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије посјетиће сутра и у понедјељак, 12. фебруара, Епархију далматинску, гдје ће у манастиру Крка служити литургију.

Свечани дочек патријарха Порфирија са доксологијом биће одржан сутра у манастиру Крка у 17.00 часова, наког чега ће је предвиђено свечано вечерње богослужење, саопштено је из Српске православне цркве.

У понедјељак, на дан славе Богословије Света Три Јерарха, НЈегова светост ће служити Свету архијерејску литургију у манастиру Крка са почетком у 9.00 часова.

Свечана академија биће одржана у подне.

Из Епархије далматинске су поручили да су неизмјерно почаствовани посјетом духовног оца и захвални на великом благослову, љубави и бризи коју НЈегова светост непрестано показује према српском народу у Далмацији.

СПЦ прославља 12. фебруара празник Света три јерарха, који се празнује заједнички у славу светитеља Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог.

Света три јерарха су код Срба славе богословских факултета и академија, осим београдског, који слави Светог Саву, а у Грчкој је ово национални и школски празник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана