Патријарх Порфирије стигао у Тиват

СРНА
Патријарх Порфирије стигао у Тиват

ПОДГОРИЦА - НЈегова светост патријарх српски Порфирије стигао је авионом на аеродром у Тивту, на путу ка Херцег Новом, гдје ће данас и наредна два дана присуствовати обиљежавању 640 година од оснивања града и славе Манастира Савина - Велике Госпојине.

"Од првог корака на аеродрому у Тивту путници и љубазно аеродромско особље ми прилази за благослов", написао је патријарх Порфирије на "Инстаграму".

Свечани дочек патријарха Порфирија у Херцег Новом биће уприличен у 18.00 часова.

Архијерејски намјесник херцегновски крстоносни протојереј Обрен Јовановић рекао је да је посјета српског патријарха благослов за тај град и да је у организација овог догађаја укључени сви "од најмањег до најстаријег".

"У организацији посјете патријарха су предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић и сарадници, Управа Манастира Савина и игуман Макарије, Митрополија црногорско-приморска, као домаћин његовој светости, сво свештенство Архијерејског намјесништва херцегновског, вјерујући народ", нагласио је Јовановић.

Он је позвао грађане и госте да учествују у свечаностима и узму благослов патријарха и благослов од Савинске светиње Пресвете Богородице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана