Патријарх Порфирије служио литургију у Загребу

Танјуг
Патријарх Порфирије служио литургију у Загребу

ЗАГРЕБ - Српски патријарх Порфирије служио је данас Божанствену литургију у храму Преображења Господњег у Загребу, саопштила је Српска православна црква.

Патријарх Порфирије, који је и администратор Епархије загребачко-љубљанске, обратио се окупљеном народу бесједом након читања светог Јеванђеља, у којој је издвојио питање које су апостоли поставили Господу: Ко је крив због тога што је човјек слијеп од рођења - он или његови родитељи?

Он је одговрио да је свака слабост, свака болест, свака невоља и несрећа у суштини посљедица гријеха - погрешног употребљавања оних дарова и оних сила добијених од Бога, и нагласио да искушења нису увијек проузрокована личним или гријехом нечијих предака, каже се у саопштењу СПЦ.

“Колико год да је овдје ријеч о спољашњем виду, ова прича показује како су се овом човјеку отворивши се тјелесне очи отварале и духовне очи али постоје многи који имају тјелесни вид, а заправо су слијепи за живот, за љепоту, за љубав, који су слијепи за заједницу љубави са Богом”, поручио је патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана