Патријарх Порфирије: Растајем се, надам се не задуго

Срна
Патријарх Порфирије: Растајем се, надам се не задуго

ПОДГОРИЦА - Његова светост патријарх српски Порфирије поздравио се данас на подгоричком аеродрому са владиком Јоаникијем којег је увео у трон митрополита црногорско-приморских у Цетињском манастиру, уз напомену да је ужаснут да су тај чин љубави намјеравали да спријече снајперском пушком, али да се моли Господу за Црну Гору.

“Растајем се, надам се не задуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осјећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли светосавску Цркву”, написао је патријарх на свом “Инстаграму”.

Он је додао да је више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намјеравали да спријече снајперском пушком.

“Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повријеђени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу”, поручио је српски патријарх.

Са патријархом су се на аеродрому поздравили митрополит Јоаникије, свештенство, као и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана