Патријарх Порфирије: Богородицу убијек и свуда славити

СРНА
Патријарх Порфирије: Богородицу убијек и свуда славити

ХЕРЦЕГ НОВИ - НЈегова светост патријарх српски Порфирије предводио је у Херцег Новом вечерњу литију поводом празника Успења Пресвете Богородице.

Од 20.30 часова патријарх српски ће присуствовати представљању изабраних дјела блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Патријарх Порфирије је јутрос служио литургију у манастиру Савина, поводом славе тог православног храма.

Свечана академија у част 640. годишњице од оснивања Херцег Новог биће одржана сутра увече на Канли кули, а потом ће услиједити програм "Ђедов сабор - Од Дунава до мора сињега", посвећен успомени на митрополита Амфилохија, који ће отворити патријарх Порфирије

Патријарх српски Порфирије поручио је вечерас у Херцег Новом да треба имати смирење и вјеру у Богородицу, коју треба увијек и свуда славити.

Патријарх је, на празник Успења Пресвете Богородице - славу Манастира Савина, служио вечерњу и након тога предводио литију око манастира, те се вјерном народу обратио ријечима саборности и молитве.

Вечерњој служби су, осим патријарха Порфирија, присуствовали НЈегово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије, преосвећени еископи пакрачко-славонски Јован, далматински Никодим, топлички и изабрани шабачки Јеротеј и захумско херцеговачки Димитрије, уз молитвено учешће многобројног верног народа.

Патријах Порфирије је на почетку бесједе рекао да су се данас молили Светој Богородици, јутрос на литургији и вечерас на вечерњој служби и литији.

"Сабрали смо се овде по осећању, јер је добро бити под окриљем Пресвете Богородице и у крилу Исуса Христа, да имамо заједницу са Богом", рекао је Патријарх Порфирије.

Патријарх српски је нагласио да приликом доласка у Манастир Савину, пред иконом Пресвете Богородице треба имати чисту православну вјеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана