Парламент Црне Горе опет усвојио Закон о предсједнику

Агенције
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- Скупштина Црне Горе поново је усвојила измјене Закона о предсједнику којима је предвиђено је да ће се мандатаром за састав владе, уколико га предсједник државе не предложи, сматрати кандидат који има јасну подршку већине посланика.

Измјене су предложили посланици Демократског фронта /ДФ/, а усвојене су гласовима 41 посланика парламентарне већине, док су три била против.

У сали за вријеме гласања нису били посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије, Либералне партије.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић вратио је Скупштини на поновно одлучивање измјене Закона које су усвојене 2. новембра.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић предложио је да се усвоји одлука о разлозима хитности да се Закон објави у Службеном листу најкасније дан након истека рока у којем је предсједник дужан да донесе указ о проглашењу.

Скупштина је прихватила тај приједлог одлуке.

Дневни ред четврте сједнице другог редовног засједања допуњен је Приједлогом за покретање поступка за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав.

Ту допуну дневног реда предложили су посланици Славен Радуновић, Борис Богдановић, Бранко Радуловић, Драган Ивановић и Милош Конатар.

Дневни ред допуњен је са 19 нових тачака.

Након изгласавања измјена Закона о предсједнику, сједница је за данас завршена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана