Паравињи 40 година затвора

Срна
Паравињи 40 година затвора

Сплит – Жупанијски суд у Сплиту осудио је Драгана Паравињу на јединствену казну од 40 година затвора у поновљеном суђењу за покушај силовања и тешко убиство седамнаестогодишње Антоније Билић из Дрниша.

Паравињи је за покушај силовања и убиство утврђена казна од 35 година затвора, а јединствена казна од 40 година изречена је са осталим већ утврђеним казнама, јављају хрватски медији.


Паравиња има и двије старије пресуде за покушај силовања, а мораће да плати и 250.000 куна судских трошкова.

Паравиња је досад у Шибенику двапут осуђен на 40 година затвора због тешког убиства и покушаја силовања, али је пресуде укидао Врховни суд.

Суђење је пребачено у Сплит јер у Шибенику више није било судија који нису били укључени у овај случај.

Случај Антоније Билић потресао је Хрватску, али и јавност у региону. Вишемјесечна потрага за дјевојком која је посљедњи пут виђена 7. јуна 2011. док је стопирала на мосту преко ријеке Чиколе док улази у Паравињин камион, није дала резултате. То је била најопсежнија потрага икад у Хрватској током које је чак исушено и једно језеро.

У Паравињином камиону пронађени су трагови крви нестале девојке. Он је прво истражитељима у Републици Српској, гдје је побјегао, признао, а потом порекао да је убио девојку.

Посмртни остаци Антоније Билић пронађени су крајем новембра 2012. на сметљишту камионског паркиралишта на подручју Јосипдола код Огулина.

Паравиња је и у БиХ и у Србији осуђен због покушаја силовања и силовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана