Парада црнокошуљаша у центру Загреба

Агенције
Парада црнокошуљаша у центру Загреба

Загреб - У центру Загреба окупила се "страначка војска" Аутохтоне хрватске странке права, а организован је и контрамитинг демонстраната из Радничког фронта.

Како јављају хрватски медији, АХСП је успјела да построји своју црнокошуљашку страначку војску на Тргу бана Јелачића, а поред њих окупили су се и антифашисти који носе транспаренте са натписом "Уједињени против фашизма".

Функционер АХСП Дражен Келеминец је рекао да су црнокошуљаши дошли у центар Загреба да би дали подршку домовини Хрватској и да "они преко пута измишљају да постоје фашисти и усташе".

"Ми смо бранили Хрватску 1991. године, њима смета Хрватска, али им не смета Павелићева куна", рекао је Келеминец.

Он је додао да су "четници заједно са фашистима убијали по Хрватској, а онда је то повезао с чињеницом да су четници у Србији признати као антифашисти".

"Не новој Југославији, не Великој Србији, ми смо у Хрватској угрожени од снага које желе да Хрватске нема, они неће успјети у томе", рекао је Келеминец.

Хрватски медији преносе да је полиција дала дозволу АХСП за постројавање страначке војске, а из Радничког фронта је речено да ту поврду немају, али су обавијестили полицију да ће организовати контрамитинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана