Пао кључни доказ у афери Агрокор, Тодорић прогласио побjеду

Танјуг
Пао кључни доказ у афери Агрокор, Тодорић прогласио побjеду

Суд у Хрватској одлучио је данас да књиговодствено-финансијско вjештачење пољске ревизорске куће, на којем се заснива оптужница за незаконито извлачење 1,2 милијарди куна (око 159 милиона евра) у случају "велики Агрокор", није законито, па је због тога избачено из списа, што значи да је пао кључни доказ против бившег власника Агрокора Ивице Тодорића.

"Ово је побjеда, не само моја, него и мојих сарадника, колега", изјавио је на конференцији за новинаре Тодорић, пренио је ХРТ.

Тодорића и његових 14 саоптуженика оптужница терети да су од 2006. до 2017. оштетили концерн за 1,2 милијарди куна (159 милиона евра).

Од тога је Тодорићу, како тврди тужитлаштво, прибављено 923,6 милиона куна (122,5 милиона евра), а остатак од око 320 милиона куна (42,4 милиона евра) холандском Агрокор Инвестменту БВ. 

Тодорић је вечерас рекао да онима који су "покренули овај политички злочиначки процес" поручује да им се "цијели случај руши као кула од карата".

Додао је да му је нејасно да нико није схватао каква се штета прави и да му је невјероватно да држава "није разумјела у коју се авантуру упушта" подизањем оптужнице.

Истакао је да је од почетка процеса говорио да ће побиједити на свакој судској инстанци и да је премијер Хрватске Андреј Пленковић "направио злочин" јер га је, каже, "уцијенио да преда концерн без накнаде".

"Поносан сам. Направили су ми штету, мојој породици, сарадницима, колегама, хиљадама људи, добављачима, али на крају и хрватским грађанима, и то се види из свега овога што се данас догађа", истакао је Тодорић.

ХРТ наводи да је ријеч о најскупљем вјештачењу у Хрватској, које је плаћено више од милион евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана