Паника на лету из Сплита: Пилот нам је рекао да ћемо се срушити у Јадранско море

jutarnji.hr
Паника на лету из Сплита: Пилот нам је рекао да ћемо се срушити у Јадранско море

Током чартер лета Боеинга 737 француске компаније "Еуропе Аирпост" који је путовао из Сплита за Нант завладала је невиђена паника због отказивања једног од мотора. Пилот је саопштио путницима да ће се сурвати у Јадранско море.

Путници тврде да им је пилот плачљивим гласом саопштио да је остало само шест минута до пада и наредио им да обуку заштитне прслуке, пише Јутарњи лист.

Туриста Бенаџамин Жирард који је летио са супругом и кћеркама испричао је да се инцидент догодио још 23. августа, а да су преплашени путници вриштали и плакали на сав глас.

На срећу, драма је окончана принудним слијетањем на аеродром у Венецију.

"Необичне ствари почеле су да се догађају недуго након полијетања. Пилот је најавио турбуленције, а путници у задњем дијелу авиона почели су да говоре да је један мотор отказао".

Затим је наставио:

"Убрзо нам је и пилот саопштио да је принудно слијетање једино рјешење, а успут се нашалио како ће то бити сјајна прилика да посјетимо Венецију. Али, нама није било до шале. Рекао нам је да је могуће да ће доћи до експлозије, али да не паничимо. Сви су били престрављени, чак и кабинско особље. Једног је стјуарда ухватила паника, други је проблиједио".

На срећу, послије неколико минута, авион је успјешно слетио на аеродром Марко Поло у Венецији.

У Еуропе Аирпосту признају да је у авиону настала паника, али тврде да сигурност путника није била угрожена.

"Имали смо инцидент с мотором. Посада је открила проблем и одлучила да слети у Венецију и о томе обавијестила путнике", наводе у компанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана