Паљанке друге, а Дервента трећа у финалу „Ритма Европе“

ГС
Паљанке друге, а Дервента трећа у финалу „Ритма Европе“

СТРУМИЦА - Друго мјесто на финалном такмичењу Међународног музичког фестивала за дјецу и младе "Ритам Европе", који је данас одржан у Струмици у Сјеверној Македонији, освојиле су Анђела Ждрале, Софија Кусмук, Хелена Ћосић, Тара Благојевић, Михаела Ковачевић, Лана Пољаковић са Пала.

Дјевојке су као награду добиле путовање у Азербејџан, земљу коју су представљале на такмичењу са пјесмом "Клеопатра" Самире Ефенди.

Учеснице су изјавиле Срни да су у велико финале дошле без икаквих очекивања јер су свој сан оствариле већ тиме што су у Градишци освојиле прво мјесто на фестивалу "Ритам Европе", тако да ће општина Пале ове године бити домаћин тог такмичења.

"Срећне смо и поносне што смо опет најбољи амбасадори наше општине. Захваљујемо начелнику Пала Бошку Југовићу који нам је пружио подршку", рекле су младе Паљанке.

Екипа Дервенте освојила је треће мјесто на завршници фестивала “Ритам Европе”, те на тај начин освојила право да наступи и у наредном циклусу у истом саставу, тако да је могуће да ће Дервента имати више представника у такмичењу.

На овогодишњем дечијем фестивалу “Ритам Европе” Дервенту су представљали Ивана Симић, Дајана Дујаковић, те плесни пар Марија Андрић и Бењамин Маличбеговић, са пјесмом „Сецрет цомбинатион“ грчке пјевачице Каломере.

Осим представника Републике Српске, екипа Дервенте, Прњавора, Приједора, Градишке и Пала, у Макединији су наступиле и најбоље екипе из Србије, Црне Горе и домаћина, односно укупно 20 извођача.

Жири је одлучио да прво мјесто припадне екипе Будве, која ће бити домаћин финала фестивала наредне године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана