Палили ватромет па умало изазвали катастрофу

ГС
Палили ватромет па умало изазвали катастрофу

ПОДГОРИЦА – Велики пожар који је захватио брдо Горицу, у Подгорици, локализован је јутрос око један час, а одговорни за његово изазивање су ухапшени, преносе црногорске Вијести.

Пожар је је избио синоћ око 21 час,  након што су особе, чији идентитет није саопштен, запалила ватромет у близини борове шуме на овом брду. Пожар се брзо разбуктио и захватио бројна четинарска стабла на “плућима града”.

Критично је било код стамбених зграда у Атинској улици, која се налази близу брда. 

На терену се налазило 20 ватрогасаца са шест ватрогасних возила, а у гашењу пожара помагали су и грађани. 

Током гашења пожара лакше су повријеђена два мушкарца.

Замјеник градоначелници Подгорице Лука Ракчевић, у објави на свом Инстаграм профилу, саопштио је да је “први дио пожара, који је примијећен у 21 сат код вршног платоа Горице, највјероватније изазван несмотреним паљењем ватромета”.

-А одређена лица су тим поводом лишена слободе и предата тужилачким органима. И таман кад смо успјели да одбранимо храстову шуму чији захватање би имало далекосежне посљедице, избио је и други пожар, на неких 300 метара удаљености од свих, тада активних, жаришта, што, нажалост, указује на ново подметање - рекао је Ракчевић.

Нагласио је да ће се истрага спровести у сарадњи са Управом полиције.

Због пожара на брду Горица више градских и приградских насеља у Подгорици остало је без струје, саопштио је синоћ Црногорски електродистрибутивни систем ЦЕДИС. Снабдијевање струјом успостављено је јутрос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана