Палчо има опцију да одуговлачи изручење из Турске

ГС
Палчо има опцију да одуговлачи изручење из Турске

Изручење Љупча Палевског-Палча, главноосумњиченог за убиство Вање Горчевске и Панча Жежевског могло би да буде за три мјесеца, пише македонски портал "Скопје1".

Како се наводи, ово је оцјена на основу процедура у Турској, као и начина одлучивања.

Пракса Министарства правде Сјеверне Македоније показује да се до сада није десило да Турска одбије да изручи особу осумњичену за злочин или осуђеног злочинца.

У институцијама Сјеверне Македоније су рекли да је документација прикупљена и да ће бити послата након што буде преведена на турски језик.

Потом је на реду Турска.

Постоје два филтера. Најприје одлучује Суд за тешка кривична дјела, а потом Министарски савјет на захтјев Министарства правде. Ако суд одобри, Палчо може да се жали. Процес се наставља у Већу министара.

Међутим, не цијени се само Палчева одговорност у случајевима отмице и убиства Вање Горчевске и Панче Жежовског, већ и политички дио. Ако каже да га гоне зато што је политички дисидент, то ће размотрити турске власти.

Сјеверна Македонија и Турска имају билатерални споразум.

Палчо је ухапшен на аутопуту у Турској. Док је био тамо контактирао је људе из Сјеверне Македоније. Министар унутрашњих послова Оливер Спасовски, у интересу истраге, није открио с ким, пише "Телеграф".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана