Пала Влада Сјеверне Македоније

Агенције
Foto: Агенције

СКОПЉЕ - Предсједник владе Сјеверне Македоније Димитар Ковачевски поднио је оставку, а та земља ће до недјеље добити техничку владу.

Очекује се да ће оставку поднијети и предсједник парламента Талат Џафери. Скупштина ће сутра, на заказаној сједници, констатовати оставке и изабрати Јована Митреског за предсједника скупштинског састава, пренијела је македонска Телма.

Тиме се отвара могућност да се предсједник Стево Пендаровски обрати и каже да је цијела Влада поднијела оставку, након чега ће СДСМ предложити Џаферија за техничког мандатара.

Сједница за избор техничке владе биће у недјељу, а након тога биће одржана још једна сједница на којој ће бити изабрани замјеници министара. На листи кандидата наћи ће се приједлози за министре и замјенике које ће дати странке на власти, укључујући два министра и три посланика ВМРО ДПМНЕ.

Ковачевски је у уторак најавио да ће поднијети оставку у четвртак, након чега ће бити отворени процеси за формирање техничке владе која би требало да омогући спровођење парламентарних избора 8. маја. Ковачевски је, одговарајући на питања новинара на маргинама конференције „Година европских могућности“, која се одржава у Скопљу, рекао да ће оставком премијера цијела влада поднијети оставку. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана