"Ово више није за полицију, него за FBI": Истрага о паду авиона у Пули

ГС
"Ово више није за полицију, него за FBI": Истрага о паду авиона у Пули

Истрага о паду малог приватног авиона, који се срушио у петак приликом полијетања са аеродрома у Пули приликом чега је погинуо пар из Њемачке, је у току.

Агенција за истраживање несрећа у ваздушном, поморском и жељезничком саобраћају данас је објавила извјештај о несрећи. У међувремену је утврђено да је регистрација авиона замијењена и да се ради о другом типу авиона.

- Дана 31. марта 2023. године око 12.31 сати према локалном времену, пријављен је пад авиона типа Flight Design CTSW, њемачких регистарских ознака DMVPP, на аеродрому у Пули. Авион је полетио са аеродрома Пула према словеначком аеродрому Порторож, али је пао на удаљености од 50 метара од узлетно слетне стазе у Пули. У летјелици су се налазиле двије особе које су имале њемачко држављанство, а које су смртно страдале - наводи се у извјештају.

Агенција за истраживање несрећа је о овом догађају обавијештена одмах од стране Аеродрома Пула, ОКЦ-МУП и Хрватске контроле лета.

- Одмах по дојави о догађају, истражиоци авионских несрећа Агенције изашли су на терен како би извршили увиђај. Даља истрага је у току - објавили су.

Према незваничним информацијама, због погрешно регистрованог авиона у току је велика истрага. Извор добро упућен у случај каже да се ради о великом изненађењу јер није могуће да се тако лако замијене два типа авиона.

- Сад смо сви изненађени због тога. Ово вам више није за полицију, него за FBI - рекао је тај извор за Дневник.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана